Балкански поток се строи с пълна мощност, краят на трасето не се

...
Балкански поток се строи с пълна мощност, краят на трасето не се
Коментари Харесай

​Премиерът и енергийният министър инспектират газопровода "Балкански поток"

Балкански поток се строи с пълна мощ, краят на трасето не се вижда в едната и в другата посока. Да видят хората какви големи уреди се вършат. По над 5 км дневно се работи. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов при инспекцията на построяването на газопреносната инфраструктура „ Балкански поток “ в сектора от кранов възел Горни Дъбник до кранов възел Селановци. Трасето на газопровода минава през територията на 11 области, а сега се работи по сектор с дължина 45,2 км, ситуиран на територията на област Плевен. Към момента са доставени тръби за 215,20 км.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че се работи впечатляващо бързо и че строителните действия се извършват в график по всички български и европейски процедури. „ България съблюдава всички процедури като член на Европейски Съюз - обжалвания, търгове, всичко мина. От първия ден до момента по над 5 км дневно се работи. Неслучайно го назоваваме и по този начин сме го презентирали в Брюксел -  газов хъб Балкан – тъй като той ще обслужва Балканите “, подчертава още Бойко Борисов. „ 45 минути летим над построен газопровод. Вече на доста места тръбите са подземен, заваряват се по американска технология “, означи министър-председателят Борисов. По думите му по плана са доставени 18 хиляди тръби общо, а в допълнение 3700 са на бургаското пристанище. Премиерът Борисов акцентира, че периодите за осъществяването за построяването на „ Балкански поток “ ще бъдат спазени и цялото трасе ще бъде готово в края на май.

„ Ние имаме геостратегически интерес да си останем в газопреносната мрежа. България е районен стратегически газоразпределителен център на Балканите. Това значи, че тук ще идва газ от доста страни, а България ще получава директни такси “, означи министър председателят Борисов. Той добави, че дружно с построяването на интерконектора с Гърция страната ни ще реализира действителна газова диверсификация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР